Moedermonument
Moedermonument

Moedermonument. Een creatief evenement op zaterdag 23 maart 2019 van 9.30 uur - 12.30 uur.

€ 99,95
Prijs per ticket

 

Aantal: 
Bestellen

Een creatief evenement voor een select groepje moeders die net een kindje kregen. En binnenkort weer aan het werk gaan. Vrouwen die net een life event hebben meegemaakt én dit ook zo voelen. Vrouwen die zoeken naar een draai, zoeken naar de nieuwe rol in hun leven.
Voor vrouwen die zien en erkennen dat het krijgen van een kindje iets heel moois, maar tegelijk ook iets heftigs is. Het is nieuw en het is anders.

Wij zoeken slimme, sophisticated en sensitieve vrouwen. Vrouwen die op een creatieve manier aandacht willen geven aan het nieuwe moederschap. Waar sta ik? Wie ben ik? Waar wil ik heen? Constructief en krachtig.

Misschien is er één moment wat je echt lastig vindt, waar je niet zomaar overheen kunt stappen. Wel geprobeerd natuurlijk. Maar het moederschap is af en toe een crazy mess en daardoor heb je er nog geen aandacht aan kunnen geven.

Wat gaan we doen?

Wij faciliteren dat jij iets waardevols voor jezelf gaat creëren.
Iets tastbaars en blijvends. Om een bijzondere periode in je leven te markeren.

Onder begeleiding van een deskundige (Saskia van Ikverwacht is coach en beeldend therapeute) maak jij een MOEDERMONUMENT.  Een kunstzinnig beeld dat laat zien hoe JIJ kijkt naar het moeder worden en zijn. Er zullen verschillende materialen aanwezig zijn, zoals klei, verf, collagemateriaal en allerlei tekenmateriaal. Vragen kunnen zijn: Hoe groots, intiem, bijzonder en persoonlijk is deze ervaring? Hoe past het moederschap jou en hoe kijk je naar de band tussen jezelf en je kind? Wanneer werd jij moeder en hoe? Hoe beleef jij deze eerste periode met je kindje? Het is niet nodig al met een beeld hiervan binnen te komen, dat mag gewoon ter plaatse ontstaan en wij zijn er om je hierbij te begeleiden indien nodig.
 
Locatie: Stettinweg 7 in Amersfoort (dichtbij Ikea en Loods 5)
Aantal deelnemers: maximaal 6 deelnemers

Het wordt een ochtend om stil te staan bij je gevoel en alles wat er op je afkomt en om vanuit hier een richting te zien van waaruit je verder kan gaan.
Dit doen we niet door erover te praten. Niet door in te zoomen op je gedachten en je gevoel.
Maar door het creëren van jouw moedermonument.

Wat levert het jou op?
Aan het einde van de ochtend ga je naar huis met een kunstwerk dat je een plek kunt geven in je huis als reminder aan jouw prestatie en ervaringen. Een markering van waaruit je je weg makkelijker vervolgt. Daarnaast heb je andere moeders leren kennen in deze fase en meer geleerd over hetgeen je niet of nauwelijks terug leest. Je hebt stilgestaan bij de intensiteit en het wonderlijke van deze periode en kunt daardoor beter bepalen hoe je verder wilt.

Wij vinden het belangrijk dat je deze ochtend zoveel mogelijk op je gemak bent.
Vanuit een veilige en ontspannen setting ontstaan de mooiste dingen.
Het is een investering in jezelf en in je nieuwe gezin.

Hester zorgt voor een goede locatie, goede koffie en thee en goede tussendoortjes voor het pauzemoment. Saskia zorgt voor de coaching en begeleiding bij het maken van jouw creatie. Het mag jou op deze ochtend aan niets ontbreken.

Voorbereiding op deze ochtend:

  • Vind iemand die op zaterdagochtend 23 maart de zorg voor je kind(eren) op zich neemt.
  • Doe kleding aan waarin je je prettig voelt. Wij zorgen voor bescherming van je kleding.
  • Bedenk bij voorkeur niet van tevoren wat je wilt maken. Het gaat erom dat je tijdens het ochtendatelier iets creëert wat je zelf van tevoren niet aan had zien komen ; )
  • Just be there!